Multi-site projektin viides sääntö: Roolita!

Kuvittele, että olet aloittamassa ulkomaisen yrityksen vasta avatussa toimipisteessä. Olet kovan luokan ammattilainen ja puhkut intoa: onhan aina hienoa olla uudessa mukana alusta asti. Työtehtäväsi osoittautuvat kuitenkin mitättömiksi: saat vähäpätöisiä […]

24.10.2011 // Tero // 36 Comments //

Kuvittele, että olet aloittamassa ulkomaisen yrityksen vasta avatussa toimipisteessä. Olet kovan luokan ammattilainen ja puhkut intoa: onhan aina hienoa olla uudessa mukana alusta asti. Työtehtäväsi osoittautuvat kuitenkin mitättömiksi: saat vähäpätöisiä hanttihommia, mitä yrityksen aikaisemmalta toimipisteltä jää yli. Koko saitti ei ole oikein vastuussa mistään vaan puuhaa aputehtävien parissa. Kaikki päätökset tehdään jossain muualla.

Tämä on valitettavan yleinen kuvio: uudelle toimipisteelle ei anneta vastuuta. Osittain tämä on usein tervettäkin, onhan pieni sisäänajo tarpeen, mutta tähän liittyy myös epätervettä omistamisen halua ja pelkoa: ei ne osaa kuitenkaan ja ennenkaikkea: mitä meille täällä vanhalla saitilla käy?

Siksi multi-siten viides sääntö kuuluukin

Roolita!

Se tarkoittaa, että kullekin paikkakunnalle pitää antaa oma osa-alueensa, josta se vastaa. Tämä luo vastuuntuntoa ja omaa identiteettiä, mitkä molemmat ovat erittäin tärkeitä asioita.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentoi