Hei poliisi, miettikääpä uudestaan

kirjoittaja

in

Mitä yhteistä on seuraavilla tapahtumilla:

  • Karhu liikkuu asutulla alueella
  • Japanin ydinvoimalassa on ongelmia
  • Tapahtuu tietomurto?

Kaikkien näiden jälkeen on käynyt niin, että viranomaisten — poliisin tai säteilyturvakeskuksen — verkkosivut jumittavat tai kaatuvat. Siitäkin huolimatta, että nämä kaikki ovat hätätilanteina (Suomessa) mitättömiä.

Poliisin mukaan verkkosivuja ei mitoiteta kestämän suurta kuormaa. Tähän ei voi muuta kuin kysyä

Miksi ihmeessä?

Netti on nykyään se ensimmäinen paikka, mistä kansalaiset hakevat tietoa. On kummallista, että tätä kaikkein luonnollisinta tiedotuskanavaa ei suunnitella toimimaan tositilanteessa.

Teknisesti se olisi täysin mahdollista. Taloudellisesti ei toki aivan ilmaista, mutta nykyisenä pilvipalveluiden aikana on olemassa kohtaisen kustannustehokkaita toteutustapoja. Jokaisen viranomaisen ei suinkaan tarvitse ostaa itselleen huippukuormituksen vaatimia palvelimia, vaan voi järjestää niin, että kapasiteettia vuokrataan tarpeen mukaan lisää.

Kriisitiedotus on niin tärkeä asia, että poliisin, pelastuslaitoksen, säteilyturvakeskuksen, puolustusvoimien, Eviran ja muiden kriisitiedotusta tekevien viranomaisten järjestelmät pitäisi mitottaa kestämään kriisikuormitus. Vaikka se vähän maksaisikin.

Linkki: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/poliisi-uusiakaan-verkkosivuja-ei-mitoiteta-kestamaan-kavijapiikkeja


Kommentit

10 vastausta artikkeliin “Hei poliisi, miettikääpä uudestaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *