Magento 2 siirtyy Less:stä Sass:n

Magento 2 käyttää CSS esikääntäjää nimeltä Less. CSS on kuvauskieli, jolla määritellään nettisivujen ulkoasu. CSS on aika rajoittunut kieli, sillä siinä ei ole esimerkiksi muuttujia, laskentaoperaatiota tai ehtoja. CSS esikääntäjä […]

27.10.2016 // Tero // No Comments //

Magento 2 käyttää CSS esikääntäjää nimeltä Less. CSS on kuvauskieli, jolla määritellään nettisivujen ulkoasu. CSS on aika rajoittunut kieli, sillä siinä ei ole esimerkiksi muuttujia, laskentaoperaatiota tai ehtoja. CSS esikääntäjä rikastuttaa CSS kuvauskieltä näillä ominaisuuksilla, joista CSS esikääntäjä sitten kääntää lopullisen, selaimen ymmärtämän CSS-tiedoston.

Suosituin CSS esikääntäjä tällä hetkellä on Sass ja Magento-yhteisö onkin painostanut kovasti Magenton kehitystiimiä, jotta Sass saataisiin myös osaksi Magentoa. Näin onkin tapahtumassa. Muutoksen aikataulu on vielä auki. Meille jo Magento 2-lisäosia tehneille Magento-kehittäjille muutos ei ylläpitotyön osalta välttämättä ole suuren suuri, sillä useimmat Less-tiedostot käyvät sellaisenaan myös Sass:n käsiteltäväksi. Mahdollista on myös se, että Magento tukee Less:ä pitkään senkin jälkeen, kun Sass:sta on tullut suositeltu tapa toimia.

Linkit:


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentoi