WordPress – Ei tämä olekaan niin hyvä

3.6.2011 On tullut aika laittaa Gelo Oy:lle omat kotisivut. Tähän mennessä ei ole ollut muuta kuin Ennakkolippu.com -verkkokauppa, mutta nyt kun tarjonta laajenee muihin tuotteisiin sekä konsultointiin ja koulutukseen, niin […]

12.08.2011 // Tero // 14 Comments //

3.6.2011

wordpress-logo

On tullut aika laittaa Gelo Oy:lle omat kotisivut. Tähän mennessä ei ole ollut muuta kuin Ennakkolippu.com -verkkokauppa, mutta nyt kun tarjonta laajenee muihin tuotteisiin sekä konsultointiin ja koulutukseen, niin on syytä laittaa omat sivut firmalle.

Nykyäänhän kotisivut tehdään niin, että käytetään jotain julkaisujärjestelmää. Suosituin näistä lienee WordPress (suosio on tärkeä Open Source -ohjelman valintaperuste) ja kovasti kehuttu. Näillä perusteilla otin WP:n käyttöön.

Pettymys oli valtaisa: eihän tämä olekaan niin hyvä.

Ensimmäinen pettymys oli monikielisyystuki: ohjelma (toisin kuin esimerkiksi Zen-cart) on alunperin tehty yhtä kieltä varten. Suoraan asennuksesta ei ole mahdollista tehdä kaksikielisiä sivuja. Tähän suositellaan mm. kahden eri WP asennuksen tekemistä… aika lailla surkea ratkaisu.

Toinen pettymys oli lisäosien laatu. Kävin läpi monta erilaista teemaa ulkoasulle ja muuten sopivien koodauksen laatu oli aikamoista sontaa. Nykyään käytössä olevan koodi on itse puukotettu edes sinnepäin toimivaksi.

Kolmas pettymys tuli, kun siirsin kehitysympäristöstä sivujen sisällön palvelimelle WP:n tuonti- ja vientityökaluilla. Osa sisällöstä siirtyi ja osa (esim. kuvat ja lisäosat) ei.

On tämä varmaan ihan hyvä työkalu, jahka osaamista karttuu, mutta odotuksista välppä jäi kyllä aika melkoisesti.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentoi