Typeriä ideoita

kirjoittaja

in

Maailmassa on monta typerää ideaa. Esittelen tässä niistä kolme.

Wikipedia ja vapaa muokattavuus

Wikipedian idea on vapaasti muokattava tietosanakirja, siis ihan kuka tahansa voi ottaa ja muuttaa lähes rajoituksetta mitä tahansa Wikipedian artikkelia.

Twitter ja 140 merkin rajoitus

Twitter on palvelu, jonka kautta voi lähettää lyhyitä viestejä. Toiset Twitterin käyttäjät voivat seurata viestejä. Viesteissä on idioottimainen 140 merkin pituusrajoitus, sitä pidempiä viestejä ei voi lähettää.

Kokkolan Tiikereiden henkilövalinnat

Lentopallojoukkue Kokkolan Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen, 26 v.,  on kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja sarjassa. Tiilikainen on joka suhteessa kokematon, oma pelaajaurakin jäi lyhyeksi loukkaantumisten takia. Vielä hullumpaa on huoltaja: Tiikereitten huoltaja Jasse Puikko on iältään 11 vuotta (kyllä luit oikein, yksitoista vuotta). Lue Ylen juttu Jassesta.

_______

Näiden ideoiden typeryydestä voisi kirjoittaa pitkästikin, ellei niihin liittyisi yhtä ‘ongelmaa’: ne toimivat.

Avoin tietosanakirja on osoittautunut toimivaksi, Wikipedia on noussut merkittäväksi tietolähteeksi koko maailmassa eikä sen laatu tutkimuksissakaan häviä perinteisille tietosanakirjoille (joita ei tosin Wikipedian takia enää tehdä). Avoin muokattuvuus pikemminkin takaa laadun kuin heikentää sitä.

Twitter on toimiva väline juuri 140 merkin rajoituksen takia, se mahdollistaa yhden järkevän ajatuksen esittämisen, mutta estää ylipitkien jaaritteluiden kirjaamisen. Twitter-uutisvirta on täynnä lyhyitä, napakoita tekstejä.

Ja Kokkolan Tiikerit, vuonna 2012 karsinnassa ollut joukkue voitti Tommi Tiilikaisen komennossa Jasse Puikon huoltamana Suomen mestaruuden keväällä 2013 pudotettuaan sitä ennen välierissä hallitsevan mestarin ja koko kauden ehdottoman ennakkosuosikin Vammalan Lentopallon suoraan neljässä ottelussa. Finaaleissa oli tasaisempaa, mutta edellisen vuoden kakkonen Hurrikaani jäi tänäkin vuonna toiseksi.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *