Ravintola Pyy konkurssiin

Tampereella, lähellä Gelon toimistoa sijainnut Ravintola Pyy on lopettanut toimintansa taustayhtiö Veljekset Siukola Oy:n ajauduttua konkurssiin. Murheellista, tuttu ja erinomainen lounapaikka on kadonnut, mutta toki asiakkaan murheet ovat tässä kohden […]

17.10.2017 // Tero // No Comments //

Ravintolat-Tampere-Ravintola-PyyTampereella, lähellä Gelon toimistoa sijainnut Ravintola Pyy on lopettanut toimintansa taustayhtiö Veljekset Siukola Oy:n ajauduttua konkurssiin. Murheellista, tuttu ja erinomainen lounapaikka on kadonnut, mutta toki asiakkaan murheet ovat tässä kohden mitättömiä verrattuna yrittäjien tappioihin.

 

Konkurssin syistä kerrotaan seuraavaa:

Veljekset Siukola Oy ajautui talousvaikeuksiin talvella alkaneen ja kesällä tappioon päättyneeseen domainkiistan myötä. Kesäajan ollessa muutenkin heikkoa aikaa kaupallisesti, hävitty kiista romutti myynniin heinä-elokuussa totaalisesti. Lopputuloksena oli konkurssi.

Domainkiistan takana oli toinen ravintola, jonka oli rekisteröinyt “Ravintola Pyy” aputoiminimekseen jo 2010, puoli vuosikymmentä ennen Tamperen Ravintola Pyyn aloitusta. Veljekset Siukolan ravintola joutui vaihtamaan domain-nimeään. Nettisivut piti siirtää uuteen osoitteeseen ja sähköpostin loppuosa vaihtui. Sähköpostilla tulleet illallisvaraukset eivät enää tulleet perille ja muutenkin heikossa kassatilanteessa oleva yritys joutui luovuttamaan.

Ikävä tilanne olisi kuitenkin voitu huolellisella toiminnalla välttää. Veljekset Siukolan erehdys oli, että he avasivat ravintolan toisen yrityksen aputoiminimellä. Tässä YTJ:n hakutulos hakusanoilla Ravintola Pyy:

Ravintola Pyy YTJ:ssä

Ravintola Pyy YTJ:ssä

 

Tarkistus olisi ollut helppo ja nopea. Aputoiminimen olemassaolo paljastui veljeksille vasta, kun Viestintävirastosta tuli ilmoitus, että heillä ei ole oikeuksia varaamaansa domainiin.

 

Virheestä on syytä ottaa oppia!

 

Jos virhe on käynyt kohtalokkaaksi ravintolallekin, ei tarvita kummoista mielikuvitusta ymmärtämään, mitä tapahtuisi verkkokaupalle, joka joutuu luopumaan verkko-osoitteestaan! Domainia varattaessa vaatimuksena on, että asiaan kuuluvat rekisterit, kauppa- ja tavaramerkkirekisterit on tarkistettu.

Tämä tarkistus todella kannattaa tehdä!

Vahinkoja sattuu helposti, itseasiassa Gelonkin nimi on vahinko. Nimeä tarkistaessa YTJ:stä oli täppä väärässä kohtaa ja jäi huomaamatta, että saman niminen yritys on ollut jo olemassa! Onneksi tästä ei ole koitunut mitään haittaa, mutta kyseessä on todellakin puhdas onnenkantamoinen. Toisinkin olisi voinut käydä.

 

Siis ei näin:

 

 

Vaan näin:

 

 

 

 

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentoi