Palveluita joita käytän, osa 1: Dropbox

kirjoittaja

in

Aloitan nyt pienen muutaman kirjoituksen sarjan, jossa esittelen palveluita, joita käytän. Kerron mitä nämä palvelut ovat ja miksi minä niitä käytän. Idea on rehellisesti varastettu, olen itse törmännyt vastaavan aiheisiin blogikirjoituksiin ja saanut niistä kovasti hyötyä. Nyt on aika antaa takaisin.

Dropbox on tiedostojenjakopalvelu. Sen avulla voi jakaa tiedostoja eri laitteiden välillä.

Tiedostojen jako eri tietokoneiden ja muiden laitteiden välillä on kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Tähän on historian saatossa käytetty monenlaisia menetelmiä aina levykkeistä USB-muisteihin. Dropbox tekee kaikista tiedostojen siirtoon käytettävistä fyysisistä välineistä tarpeettomia.

Dropbox vaatii pienen sovelluksen asentamista tietokoneelle tai muuhun laitteeseen. Ohjelma on saatavilla lähes kaikkiin ympäristöihin, Windows-PC, Mac, Linux, iPhone, Android… Kun sovellus on asennettu, tietokoneessa tiedosto tallennetaan tai kopioidaan Dropbox-hakemistoon ja sen jälkeen tiedosto näkyy kaikissa laitteissa, joihin käyttäjä on asentanut Dropboxin. Tiedostoa voi muuttaa ja muutokset näkyvät muissa laitteissa.

Helppoa. Yksinkertaista. Hämmästyttävän nopeaa.

Itse käytän Dropboxia usean laitteen välillä: pöytätietokone (Linux), läppäri (Windows), iPad, Smart-TV, puhelin (Android). Se vain toimii ja minkään USB-tikkujen kanssa ei tarvitse pelata eikä myöskään lähettää tiedostoja sähköpostilla tai harrastaa muuta kikkailua.

Esimerkiksi, kun haluan siirtää kännykällä ottamani kuvan tietokoneelle: avaan kuvan, klikkaan jaa, valitsen valikosta Dropbox ja TADAA! kuva on kaikilla tietokoneilla ja muissakin laitteissa.

Dropbox on ilmainen tätä kirjoitettaessa 2 GB:n rajaan asti ja sen jälkeen maksullinen.

 


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *