Magento Omnibus

Omnibus-direktiivi ja Magento

kirjoittaja

in

Yleistietoa Omnibus-direktiivistä aikaisemmassa artikkelissa →

Magentolle, vai pitäisiko sanoa Adobe Commercelle, on saatavana parikin lisäosaa. Toinen on avoimen lähdekoodin maksuton Macopedia OmnibusDirective module ja toinen kaupallinen Webkulin Magento 2 EU Price Indication Directive -lisäosa.

Macropedian lisäosan ominasuuksia ovat:

  • Hintapäivitysten ja niiden ajankohtien tallennus tuotteelle automaattisesti, kun tuote tallennetaan hallintapaneelista
  • Yli 30 päivää vanhojen hintojen poisto
  • Hintahistorian näyttäminen tuotesivulle

Puutteina moduulissa ovat rajapinta- ja massaoperaation tuen puute. Rajapinnan kautta päivitetyt hinnat eivät siis muuta hintahistoriaa. Tämä on paha puute, sillä Magento-kaupat ovat useimmiten integroituja ulkoisiin järjestelmiin tuotehallinan osalta. Samoin massamuokkaimella toteutettu “kaikki -10%” -tyyppinen alennus ei jää lisäosan ‘haaviin’. Myöskään alennussääntöjä ei tueta.

Lisäsosassa on myös direktiivin vaatima tuotearvostelujen verifiointi, se lisää tuotearvostelulomakkeelle tilausnumeron kyselyn ja tarkistaa, että kyseiseltä tilaukselta todella löytyy arvosteltu tuote.

Webkulin lisäosassa verkkokaupan ylläpitäjä voi asettaa tuotteelle näytettävän alennushinnan. Hinnan asetus on mahdollista myös automatisoida. Valitettavasti myös tämä lisäosa kärsii vastaavanlaisista rajoituksista kuin Macropedian lisäosa.

Alennussääntöjen ja rajapintapäivitysten jääminen hintahistorian ulkopuolelle rahoittaa näiden lisäosien käytttökelpoisuutta merkittävästi ja on tapauskohtaisesti harkittava, riittävätkö ne.

Kolmantena vaihtoehtona on oman toteutuksen tekeminen. Tämä on usein perusteltua Magento-toteutuksien ollessa usein varsin kustomoituja ja integroituja, jolloin hintatiedot ja -muutokset tulevat ulkoisista järjestelmistä. Mekin olemme päätyneet tähän toteutukseen yhden projektin osalta.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *