Ohjelmointi pitkän tauon jälkeen

Kirjoitettu: 25.7.2010 Viimeiset noin kymmenen vuotta olen ollut pääasiassa esimies- tai projektinjohtotehtävissä. Hyvin vahvasti tuotekehitystä lähellä, mutta en ole itse ohjelmoinut. Koodaminen pitkän tauon jälkeen on mielenkiintoista: on ärsyttävää, kun […]

07.06.2011 // Tero // No Comments //

Kirjoitettu: 25.7.2010

Viimeiset noin kymmenen vuotta olen ollut pääasiassa esimies- tai projektinjohtotehtävissä. Hyvin vahvasti tuotekehitystä lähellä, mutta en ole itse ohjelmoinut. Koodaminen pitkän tauon jälkeen on mielenkiintoista: on ärsyttävää, kun syntaksin joutuu lähes joka riviä varten tarkistamaan. Jopa yksinkertaisia SQL-lauseita piti tsekata: mites ne nyt meneekään. Toisaalta ohjelmoinnin vaatima ajattelutapa ei ole unohtunut: on helppo hahmottaa minkälaisia rakenteita tarvitaan, miten toiminnallisuudet jaotellaan eri funktioihin, luokkiin ja tiedostoihin. Tietokannan toiminta ja perusideat ovat hyvin selviä. Tehtävän tai ongelman hahmottaminen algoritmiksi menee sukkulasti.

Syntaksin tarkistaminen internetin aikakaudella on muutaman sekunnin juttu, joten ei se oikeastaan paha vaiva ole ja äkkiä näitä alkaa myös taas muistamaan. Tämähän on suorastaan hauskaa!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kommentoi