Magento 1 tuki päättyy – päivitykset Gelolta

Magento 1 -ohjelmiston tuki päättyy kesäkuussa 2020, lue ohjeet mitä tehdä.

1. Ensimmäinen askel tähän valmistautumisessa on selvittää, millä ohjelmistolla kannattaa jatkaa. Usemmiten se on Magento 2, mutta tämä ei välttämättä ole automaattisesti oikea valinta. Lue blogikirjoituksemme aiheesta.

Voit myös olla yhteydessä meihin, tarjoamme puolen tunnin ilmaisen ja sitoutuksettoman konsultoinnnin ohjelmiston valintaan.

Varaa aikasi Terolta, tero.lahtinen@gelo.fi

2. Toinen vaihe on ymmärtää, mitä oikein ollaan tekemässä. Magento verkkokaupat ovat usein vahvasti kustomoituja. On tärkeää ymmärtää, millä tavoin käytössä oleva Magento 1 -kauppa poikkeaa vakiosta: mitä lisäosia on käytetty ja mitä täysin räätälöityjä toiminnallisuuksia on toteutettu. Meillä on valmis tuote tämän analysoimiseksi, lue lisää →. Analyysin jälkeen voidaan myös arvioida, mitä toimintoja tarvitaan uudessa kaupassa, ja mitkä voidaan jättää pois.

Analyysin jälkeen voi myös olla tarpeen vielä uudelleen arvioida teknologiavalintoja.

Magento 1 → Magento 2 -projekti muistuttaa joka tapauksessa enemmän uuden verkkokaupan rakentamista kuin päivitysprojektia, joten samassa yhdeydessä voidaan tehdä muitakin uudistuksia.

3. Tarvesuunnittelun jälkeen on itse projektin vuoro. Projektin toteutus vaihtelee eri tapauksissa paljon, mutta tyypillisesti projektin vaiheet menevät seuraavasti:

  • Uuden kaupan asennus
  • Konfiguraation, asiakastietojen, tilausten ja tuotetietojen siirto
  • Tarvittavien lisäosien asennus
  • Kaupan ulkoasun rakentaminen. Tässä voidaan mahdollisesti hyödyntää olemassa olevia asetuksia ja määrityksiä, mutta usein päädytään samassa yhteydessä tekemään ulkoasun uudistus.
  • Integraatioiden toteuttaminen uutta alustaa vasten. Tämä on työmäärältään hyvin vaihteleva tehtävä, riippuen siitä, mitä integraatioita on käytössä ja miten kytkettävät ohjelmistot tukevat uutta ohjelmistoa. Magenton tarjoamat SOAP ja REST -rajapinnat ovat muuttuneet lähes täysin Magento 2:ssa.
  • Testaus
  • Uuden kaupan käyttöönotto

4. Lopuksi: mikäli käytät Magento 1:tä, niin nyt on korkea aika aloittaa toimenpiteet jatkon varmistamiseksi. Gelo on luotettava ja osaava kumppanisi, ota yhteyttä!