Liiketoimintasuunnitelma

kirjoittaja

in

9.7.2010

Ennakkolippu.com:n liiketoimintasuunnitelman ensimmäinen versio on valmis. Käytin pohjana netistä löytämäääni yrityspavelu Enterin mallia, jossa on valmiit väliotsikot ja vinkkejä mitä asioita liiketoimintasuunnitelmaan pitäisi sisällyttää.

Kävin yrityspalvelu Ensimetrin asiantuntijan kanssa keskustelemassa liiketoimintasuunnitelmasta. Ensimetri tarjoaa maksutonta neuvontaa alkaville yrittäjille. Tapaaminen oli varsin hedelmällinen ja sain monia hyviä neuvoja sekä muutaman asiantuntijan nimen, joihin voi ottaa yhteyttä mm. viestintä- ja vakuutusasioissa. Ennen kaikkea sain kommentteja liiketoimintasuunnitelmaan ja vahvistusta sille, että hanketta kannattaa viedä eteenpäin.

Liitetoimintasuunitelmassa tärkeintä ei ole itse suunnitelma, vaan suunnittelu sinänsä. Sotilailla on sanonta, että mikään taistelusuunnitelma ei kestä kosketusta viholliseen. Sama varmasti soveltuu myös liiketoimintasuunnitelmiin: kun toiminta on päässyt käyntiin, niin se on varmasti jo aika lailla erinäköistä kuin nykyisessä suunitelmassa lukee. Kuitenkin moni asia on nyt hyvin mietitty ja laitettuna paperille. Tältä pohjalta on hyvä lähteä toteuttamaan suunnitelmaa, on jotain mistä lähteä liikkeelle. Suunnitelma saa sitten elää tarpeen mukaan.

Linkki: http://www.ypenter.fi/?q=KQn8Cz2VfO999UDhdKzNe2qzdqGKYHz85034


Kommentit

11 vastausta artikkeliin “Liiketoimintasuunnitelma”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *